Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΑUDIOBOOKS ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Τα audiobooks στο εξωτερικό είναι πλέον μέρος τη καθημερινότητας τους. Βλέπεις κόσμο στα μετρό, τα λεωφορεία, σε πάρκα, να ακούν τα βιβλία αντί να τα διαβάζουν. Όπως επίσης σε αεροπλάνα κι αυτοκίνητα. Στην Αμερική ένας στους 4 διαβάζει «ακουστικά» ενώ ήδη στη Γερμανία κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία 17.000 audiobooks.
Οι πιο πολλοί αναγνώστες είναι μικρής ηλικίας κι αυτό το δικαιολογείς αφού υπάρχει και μεγαλύτερη σχέση με την τεχνολογία δηλαδή itunes , ipod κτλ αφού πρόκειται για αρχεία ήχουν που είναι συμβατά με mp3, cd players, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, iΡod και iΡhone μέσω του iΤunes.
Το νέο είναι ότι ήρθαν επιτέλους και στην Ελλάδα. Πλέον όχι μόνο οι νέοι αλλά εκείνοι που έχουν προβλήματα όρασης, οι ηλικιωμένοι, δυσλεκτικοί αλλά και όσοι έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα στο να διαβάζουν ένα έντυπο βιβλίο θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στον κόσμο της λογοτεχνίας βάζοντας ακουστικά. Αρκετοί συγγραφείς δε συμφωνούν και δηλώνουν ότι δε θα διάβαζαν πότε ένα βιβλίο μ' αυτό τον τρόπο, άλλοι φοβούνται ότι απειλούνται σοβαρά τα κανονικά βιβλία και κάποιοι συμφωνούν. Όπως και να 'χει δε μπορείς να σταματήσει την τεχνολογία να εξελίσσεται κι όταν σε διευκολύνει καλό θα ήταν να προσαρμόζεσαι στα νεα δεδομένα. Καλή ακουστική ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου