Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Άλλο και τούτο! Ανοίγουν την όρεξη τα βιβλία με εικόνες φαγητών!


Οι γονείς που πασχίζουν να πείσουν τα ιδιότροπα παιδιά τους να φάνε, ιδίως νέα και υγιεινά φαγητά που δεν έχουν ποτέ πριν δοκιμάσει, καλά θα έκαναν να καταφύγουν σε ένα κόλπο: να τους δείχνουν βιβλία με εικόνες ή φωτογραφίες αυτών των τροφών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα, που έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Ρίντιγκ, υπό τη δρα Κάρμελ Χιούστον-Πράις, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπίστωσε ότι τα νήπια ενός έτους, τα οποία κοιτάζουν τακτικά φωτογραφίες και εικόνες φρούτων, λαχανικών κ.α., που δεν αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής τους, είναι πολύ πιο πρόθυμα να τα δοκιμάσουν στη συνέχεια.

Σε σχετικά πειράματα με παιδάκια, στα οποία οι μαμάδες έδειχναν βιβλία με εικόνες τροφίμων, όπως καρότων, σταφυλιών, ραπανιών κ.α., τα νήπια που είχαν δει πριν τις εικόνες, ήσαν μετά πιο «ορεξάτα» να τα δοκιμάσουν για πρώτη φορά, σε σχέση με μια άλλη ομάδα παιδιών που δεν είχαν δει τις ίδιες εικόνες και δεν είχαν μετά την ίδια προθυμία να φάνε τα νέα φαγητά, που τους φαίνονταν λιγότερο οικεία.

«Όταν τα παιδιά βλέπουν εικόνες με υγιεινά φαγητά, αυξάνεται η επιθυμία τους να τα δοκιμάσουν», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου